Вітаю Вас Гість!
Чт, 25.04.2024, 02:05
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031




План замку




Головна » 2010 » Липень » 23 » Через 45 років – знову юні
Через 45 років – знову юні
19:04
Святом для душі стала зустріч випускників Збаразької СШ №1 1965 року, яка відбулася минулої суботи, 17 липня. До рідного навчального закладу через 45 років з’їхалось більше шістдесяти із 102-х колишніх учнів чотирьох одинадцятих класів.


Радісними оплесками зустрічали вони своїх наставників – класного керівника «В» класу Трохима Івановича Кошака, вчителя фізкультури Володимира Петровича Гудиму.
Вітали, кликали мелодійним дзвоником на урок педагогів та їхніх вихованців сьогоднішні учениці школи, учасниці гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості Оксанка і Ганнуся, яких підготувала керівник гуртка Людмила Здаврадинська. Особливу ліричну нотку, хороший настрій внесли в атмосферу зустрічі збаразькі соловейки – солістки Любов Шарко із донечкою-студенткою Ганнусею.
А випускниця класу «Б» Тамара Бахтіна (Волянюк) присвятила однокласникам власну пісню «Любов», яку сама виконала, чим надзвичайно потішила і зворушила товаришів юності.
За традицією, Трохим Іванович зробив перекличку, щоб заново познайомитись із колишніми хлопчиками та дівчатками, які сьогодні стали солідними людьми з життєвим та професійним досвідом. Багато з них очолили підприємства, організації, навчальні заклади. До прикладу, Орест Драган із Синягівки став генеральним директором знаменитого терно-пільського ТОВ «ВатраУкр», продукція якого експортується у багато країн світу. Григорій Наконечний із Синяви зараз перший заступник голови правління ВАТ «Віннітекс» у Тернополі, де він пропрацював понад 40 років, Ігор Заяць – інженер Львівського об’єднання радіотелеапаратури.
Був гість і з столиці Мирослав Нагай, директор АОЗТ «Вел-мед», який є членом Тернопільського земляцтва у Києві.
Серед тих, хто керує у рідному районі – директор Стриївецької школи Василь Марцинишин, директор дитячої музичної школи Віталій Добровольський, багато років присвятив керівництву відділом з питань фізкультури, спорту і туризму РДА, обласними структурами теперішній тренер Доброводівської ДЮСШ з волейболу Ігор Боднар та інші.
Загалом кожен з випускників 45-річний шлях від шкільного порогу пройшов, набравши величезного досвіду. Хтось оволодів фахом медика, будівельника чи електрика, дехто працював у сфері культури чи в органах місцевого самоврядування, на педагогічній ниві, як наприклад, викладач іноземної мови Тернопільського педагогічного університету Марія Шарко. Ольга Назар, закінчивши Львівський політехнічний інститут, багато років віддала фармацевтичному заводу в Лубнах, а Володимир Заваденко на торговому судні обійшов усі моря та океани.
Учасники зустрічі не лише ділились один з одним власними здобутками, враженнями, спогадами, а й принесли дарунок школі – закладу, який дав їм путівку в доросле життя. Випускники залишили на згадку про себе затишний пейзаж на картині. А для сьогоднішнього директора Людмили Андріївни Бернадин приготували ювілейну медаль.
Опісля помолоділі від радощів «учні» фотографувались на шкільному подвір’ї та біля підніжжя пам’ятника Івану Франку.
Також організатори свята Ярослава Свистун, Ліда Хураскіна, Василь Марцинишин, Ігор Боднар передбачили і відвідування Святомихайлівської церкви, де усі присутні молились разом з отцем Романом, дякуючи Богу за прожиті роки, згадуючи тих, кого немає уже поряд з ними.
Ірина СИСКО
Переглядів: 1963 | Додав: emis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]