Вітаю Вас Гість!
Пт, 29.03.2024, 05:47
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031




План замку




Головна » 2011 » Грудень » 7 » Прийнятий депутатами Збаразької міської ради міський бюджет 31 січня 2011 року визнано дійсним.
Прийнятий депутатами Збаразької міської ради міський бюджет 31 січня 2011 року визнано дійсним.
15:19

6 грудня 2011 року о 16:00 відбулося позачергове засідання сесії Збаразької міської ради. Сесію скликав легітимний міський голова М.Г. Бочаров (згідно рішення Львівського апеляційного суду від 7 листопада 2011р.). На сесійному засіданні були присутні: заступник голови облдержадміністрації Желіховський Ю.В., голова районної державної адміністрації Мдінарадзе А.М., голова Збаразької районної ради Розвадовська Н.І., депутати районної та обласної ради.

Згідно регламенту позачергова сесія скликається міським головою за необхідністю. Розпорядження міського голови про скликання позачергової сесії повідомляється в засобах масової інформації не пізніше, ніж за один день до її відкриття із зазначенням питань, що пропонуються на розгляд позачергової сесії міської ради. Матеріали для позачергової сесії міської ради надаються депутатам не пізніше, ніж за один день. Через ЗМІ  про сесійне засідання повідомлено не було і не всі депутати були повідомлені навіть у телефонному режимі і усі необхідні матеріали були подані депутатам лише перед самим сесійним засіданням. Перед початком кожного пленарного засідання ради проводиться реєстрація депутатів. Спочатку було зареєстровано лише 11 депутатів, а загальний склад міської ради, становить –36. Сесія міської ради вважається правомочною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу міської ради, у разі відсутності кворуму розпорядженням міського голови сесія переноситься на інший час.

Згідно розпорядження міського голови, мало відбутися третє сесійне засідання, проте за час судових перипетій, щодо легітимності міського голови Бочарова М.Г., секретар міської ради Пелех О.З. згідно Ст 42. п. 2 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» на вимогу депутатів скликала четверте і п’яте сесійні засідання  і було прийнято 128 рішень, які працюють завдяки тому, що депутати прийняли рішення, щодо втрати старої та виготовлення нової  печатки (згідно ст. 357 Кримінального Кодексу України). Рішення які прийняли депутати не були скасовані, не заветовані і не анульовані, тому вони є законними. П’яте сесійне засідання яке було відкрите 30 серпня 2011р. не було закрите, і тому це було друге пленарне засідання, на яке депутати погоджувалися зареєструватися.

Тривалий час відбувалася словесна перепалка про доводи, хто працював, а хто ні, які рішення легімні, а які ні, про прийнятий чи не прийнятий бюджет. Голова фракції «Батьківщина» в міській раді Валерій Домбик, звернувся до усіх присутніх із заявою яку узгодили з депутатами від ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», ВО «Сильна Україна», «Фронт Змін», «Сила і Честь». В заяві йшлося про те, що депутати більшості не хочуть вступати в газетну полеміку з депутатами які складають меншість, і готові співпрацювати з міським головою на наступних умовах:

- Рішення міської ради прийняті від 24. 12. 2010р. по 30. 08. 2011р. визнаються головою. Рішення до яких у міського голови є зауваження, розглядаються на погоджувальній раді, до числа якої входять керівники фракцій та керівники депутатських комісій. Знаходиться компроміс і до них вносяться зміни на наступній сесії. У подальшому сесії проводяться у встановленому законом та регламентом порядку, а саме: попередній розгляд питань на комісіях, уточнення і затвердження порядку денного і проектів рішень на погоджувальній раді, і тільки після цього винесення і розгляд на сесії.

         - Головою міської ради буде припинено проштовхування незаконних рішень через виконавчий комітет, особливо тих, які відносяться, виключно до компетенції сесії.

         - Зі сторони голови міської ради, та інших  провадних структур буде припинено тиск і залякування депутатів більшості.

         - Доступ до документів міської ради попереднього скликання та виконавчого комітету буде відкрито секретарю міської ради Пелех О.З. та депутатам теперішнього скликання.

Після проголошеної заяви, виступив заступник голови облдержадміністрації Желіховський Ю.В., який підтримав заяву-звернення депутатів, і попросив знайти компромісне рішення у проблемній ситуації яка склалася у місті. У  районі та області, також відбуваються різні конфліктні ситуації, але усі стараються дійти до якогось спільного рішення на користь громади.

Головним питанням є прийняття та внесення змін до бюджету. 31 січня 2011 року, на вимогу депутатів було скликано третє пленарне засідання другої сесії міської ради шостого скликання, і на цьому засіданні міський голова відмовився головувати. Депутати, відповідно до законодавства, обрали головуючого сесії Рудана А.М. і провели пленарне засідання на якому  одноголосно затвердили бюджет на 2011 рік, місцеві  податки і збори,  регламент Збаразької міської ради (відповідно до закону "Про місцеве самоврядування в Україні”). Проект бюджету на 2011 рік, який був затверджений депутатами, готувала начальник фінансово-господарського відділу Опалюк М.Я. 4 лютого 2011 року міському голові були надані для підпису і засвідчення печаткою всі необхідні додатки до рішення "Про міський бюджет на 2011 рік”, але він відмовився їх підписувати. Так, як міський голова на той час був чинний (згідно рішення Збаразького суду від 26 січня 2011 року), постає питання чому не був підписаний міський бюджет, який прийняли більшість депутатів? Було б безглуздим, і суперечним якби депутати проголосували ще раз за той самий бюджет, проект якого не змінився і який вони прийняли 11 місяців назад, і для того щоб місто запрацювало потрібно лише відправити необхідні засвідчені документи у казначейство.

Депутат від КУН Напованець П.М. звернувся до депутатів із пропозицією прийняти бюджет та пропустити усі прийняті 128 рішень по-новому на сесії, і погодився з тим, що це п’ята сесія, адже деякі прийняті рішення уже працюють.

Голова районної державної адміністрації Мдінарадзе А.М., підтримав Желіховського Ю.В., щодо того, що потрібно знайти компроміс. Компромісним варіантом є заява, яку оголосив Домбик В.С.  Одне зауваження було, до того, що відбувається якийсь тиск на депутатів- підприємців, проте Домбик В.С. відповів, що був тиск і на нього особисто, як на людину яка займає посаду. Автанділ Мамієвич запевнив присутніх, що він не належить до тих керівників які чинять тиск, а це лише емоції. Голова РДА незаперечував те, щоб це була п’ята сесія, просто після того як будуть прийняті рішення на цій сесії, і якщо ці рішення будуть оскаржувати депутати більшості чи меншості, чи будуть заветовані, то щоб потім була сміливість признати і ввести цю сесію в ту категорію в якій вона повинна бути, щоб все було легітимно. Справа в тому, що немає значення чи вона п’ята чи десята, головне щоб вона була легітимною. Якщо, ця п’ята сесія легітимна, то нехай вона буде п’ятою.

Депутати, запевнили, що будуть працювати тільки після того, коли міський голова підпишеться під заявою-зверненням і буде проходити та п’ята сесія, яка йде по-порядку.

Автанділ Мдінарадзе висловив пропозицію, щодо вирішення бюджетного питання, тобто прийняти бюджет, для того, щоб місто запрацювало. І всі питання які приймали, пропустити через себе, і тоді сесія буде працювати. Він гарантує, що всі питання які депутати будуть виносити на сесії, буде виносити і міський голова, і ті рішення які вони будуть приймати будуть підписані, і тоді не буде ніяких проблем.

Голова Збаразької ВО «Батьківщина», помічник народного депутата України Кондрацький О.М. висловився, що ситуація є дійсно досить тупікова. Він підтримав те, що бюджет депутатами прийнятий, проте, «заторпедований» владою, і якби влада хотіла, то бюджет би давно працював. Якби влада визнала бюджет, то і визнала те, що М.Г.Бочаров не голова міської ради. Проте, є рішення суду, і рішення суду виконується і вони готові працювати. Бюджет прийнятий, і голосувати, ще раз за бюджет означає, що невважати депутатів депутатами. Рішення є одне, вважати бюджет прийнятим, і просто внести зміни до нього, щоб не страждали люди, і запускати його щоб працював. Олексій Миколайович нагадав про процес збору і проводження сесії, коли і як потрібно повідомляти депутатів. Сесія була зібрана, комісії не засідали, порядку денного та проекту рішень ніхто не бачив, питання ніхто не розглядав, і при першому ж питанні будуть розбіжності думок.

Зі зверненням до присутніх виступила, депутат обласної ради від ВО «Свобода», Мандзюк Наталя.  Їй дуже прикро, що починається та сама ситуація, що була раніше, адже за попередніх п’ять років нічого не було зроблено. Це не є політика, це господарські питання, і на перших сесійних засіданнях не вирішувалися ці питання, а вивчалася біографія М.Г. Бочарова, та вислуховувалися його обіцянки. З 2007 року пані Наталя зазнає переслідувань, від Михайла Григоровича, як депутат від «Свободи», і через це страждає її матір, керівник дитячого садочку, через це діти у садочку були позбавлені хліба, і через те, що депутати хочуть зробити, щось для міста, для громади. Минулого тижня працівники садочку № 5 «Пролісок», попросили пані Наталю, щоб та захистила їх від переслідувань, принижень пана мера, через те, що вони написали звернення до депутатів, що у них немає заробітньої плати, і коли депутати прийшли щоб, пояснити, допомогти, то працівники просто їх проігнорували,  чогось злякалися. І якщо б депутати були б винні в тому, що працівники неотримують заробітньої плати, тоді чому Михайло Григорович їх принижує, і чому депутати невідповідають за свої дії у судових та інших інстанціях.

Компромісне рішення знайшли. Оголосити та змінити розпорядження на друге пленарне засідання п’ятої сесії, визнати прийняття 31.01.2011р. депутатами бюджету легітимним, розглянути лише одне питання з порядку денного про внесення змін до бюджету на 2011 рік, а інші питання спочатку розглянути на засіданнях депутатських комісії і перенести на наступне сесійне засідання. А також розглянути попередні рішення, які ще не вступили в дію.

Після тимчасової перерви,  яка надавалася для зміни розпорядження, друге пленарне засідання п’ятої сесії розпочало свою роботу. Зареєстрованих депутатів було 29. Голова лічильної комісії Домбик В.С. ознайомив всіх присутніх зі складом лічильної комісії, до якої, окрім нього, входять депутати Русин А., Рудан А., Станіш В., Грабовський В. Депутати одноголосно проголосували за порядок денний, який включав в себе лише одне питання, про внесення змін до бюджету. Доповідачем по даному питанні була начальник фінансово-господарського відділу Опалюк М.Я., яка розповіла про необхідне направлення коштів на органи управління,  дошкільні заклади, на ремонт та утримання доріг, на ремонт даху будинку по вул. Незалежності 3 та ін. За даний проект рішення проголосували усі присутні депутати. Проте дані кошти не можуть, вступити в дію, адже не затверджено фінансовий звіт про надходження та використання коштів з місцевого бюджету за 2010 рік, тому у порядок денний включили ще одне питання. Заслухавши звіт, депутати проголосували за його затвердження.

На закінчення сесії Мдінарадзе А.М. подякував усім за те, що знайшли компроміс, прийняли історичне рішення, і запевнив, що буде допомагати при вирішенні будь-яких питань, і жоден депутат-підприємець через політичні погляди не буде мати тиску в районі.

Дане сесійне засідання вирішили перенести, для вивчення інших важливих питань депутатськими комісіями.

Далі буде...

Хворостяна М.К.

 

Переглядів: 2050 | Додав: XaMKa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Igor  
That's a subtle way of tkhining about it.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]