Вітаю Вас Гість!
Чт, 28.03.2024, 16:04
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30




План замку




Головна » 2013 » Вересень » 16 » Міський голова Збаража не визнає факт позбавлення його повноважень і продовжує працювати
Міський голова Збаража не визнає факт позбавлення його повноважень і продовжує працювати
11:03

Михайло Бочаров три роки обіймав посаду міського голови міста Збараж. П’ятого вересня цього року він за рішенням сесії Збаразької міської ради був позбавлений своїх повноважень. За те, щоб взяти до відома факт вчинення головою міста корупційних дій проголосував 21 депутат із 36. У голосування не брали участі представники Партії регіонів та ВО «Свобода». Та колишній голова вирішив не брати до уваги ні рішення апеляційного суду, ні рішення сесії, і продовжує приходити на роботу, хоча уже не має для цього повноважень.

Про те, що діється у Збаразькій міській раді та який є вихід із ситуації тернопільським журналістам розповіли секретар та депутати Збаразької міської ради.

Оксана Пелех,секретар, виконуюча обов’язки голови Збаразької міської ради:

У березні цього року Михайло Бочаров одноособово уклав договір зі своїм сином на перевезення по місту Збараж. Контролюючі органи зафіксували цей факт як конфлікт інтересів, було проведено відповідне розслідування, матеріали передали до суду і його визнали винним. 16 липня Збаразький райсуд довів вину Михайла Бочарова у скоєнні адміністративного правопорушення. На нього було накладено штраф у розмірі 500 гривень. Цей факт є підставою для того, щоб сесія міської ради взяла до відома судове рішення, і позбавила пана Бочарова повноважень міського голови. Згідно закону про корупцію ця дія мала відбутися у триденний термін, але Михайло Григорович не поспішав збирати сесію. На вимогу депутатів, 5 вересня 2013 року була скликана сесія лише з одним питанням на порядку денному – взяття до відома факту корупції міського голови. Михайло Григорович був присутній на цій сесії, головував, він визнає законність цієї сесії. Варто зазначити, що під час засідання чинився тиск на депутатів, велося гучне обговорення ситуації, виступали депутати райради, представник прокуратури зачитала подання про невиконання Закону про корупцію, давала свої пояснення. Коли обговорення завершилося, проект рішення поставили на голосування і 21 депутат проголосували за взяття до відома факту корупції, вчиненого міським головою. На цій же сесії мене одноголосно призначили виконуючою обов’язки міського голови. Здавалося, що після цього ми мали б подякувати міському голові за ту роботу, яку він провів, але не так все відбувається, як би мало бути згідно із законом. Михайло Григорович не визнає рішення сесії, він одразу видав своє розпорядження на вето, хоча вже не мав на це права. Цими своїми діями він дуже тисне на працівників міськради, вони налякані, не знають що робити.Зверталися за роз’ясненнями в прокуратуру, яка пояснила, що він не має права на вето, і позбавлений повноважень голови, і що все зроблено законодавчо правильно. Михайло Григорович далі приходить на роботу, насмілився викрасти з мого робочого сейфу печатку виконавчого комітету, яка ставиться на всіх основних документах. Пан Бочаров інтенсивно доказує, що він діючий голова Збаража.

Валерій Домбик, депутат, голова фракції ВО «Батьківщна» у Збаразькій міській раді:

- Вже три роки у нашій міській раді такі бурі, місто господаря практично не має. У місті немає доріг, погано працює каналізація, не працюють очисні споруди і нечистоти течуть у річку, погане водопостачання. Та навіть після позбавлення повноважень, голова не визнає рішення апеляційного суду, рішень сесії. Не визнає і веде себе так, як поводився раніше  – викрадає печатку, вибиває двері, залякує людей, телефонує до депутатів з погрозами та підкупами. З депутатами ведуться розмови, залякування, у зв’язку з тим, щоб вони відкликали свої голоси, хоча це вже неможливо. На мою думку це є саботаж та дестабілізація роботи міської ради, щоб показати, що місту без нього неможливо буде обійтися. Та ми готові забезпечити роботу міської ради до нових виборів. Правоохоронні органи стали на таку собі позицію споглядання на ці події у Збаражі. Хочу застерегти також ті політичні сили, які сьогодні підтримують Михайла Григоровича за якісь посади чи інші дивіденди, що сьогодні ця підтримка виглядає, як дестабілізація ситуації у місті. Нас чекають перевибори міського голови, хочеться цього комусь чи ні, це є дія закону. Ми звернулися з відповідними листами у Держслужбу до Тернополя та Києва. У 15-денний термін, ми, згідно закону, направимо листи також до ВРУ. І депутати верховної ради призначать чергові або позачергові вибори.

Андрій Рудан, депутат, голова з питань соціально-економічного розвитку, транспорту, підприємництва та питань законності і правової політики:

 - Я не здивований ситуацією, яка склалася. Михайло Бочаров поводиться зараз нормально, як для нього. Він так поводиться вже три роки, він ніколи не реагував ні на депутатів, ні на громаду, ні на рішення судів, йому абсолютно було байдуже, хто що говорить, які рішення судів. Це нормально для нього, але це не нормально для законослухняного громадянина, це не нормально для міського голови, це не нормальна ситуація в принципі. Для мене дивна більше не його поведінка, а поведінка та ставлення до цієї ситуації правоохоронних органів та виконавчої влади. Нема ніякої абсолютно реакції. Тобто, людина, яка є просто громадянином, спокійно заходить у приміщення міської ради, займає кабінет міського голови, утримує в себе печатку виконавчого комітету. Про це міліції відомо, більше того, є пояснення, яке вже три дні перебуває у правоохоронних органів, і ніхто ніяких дій не вчиняє. Для мене є дивною поведінка, яка зараз робиться в сторону відкликання голосів депутатів, які голосували за взяття до відома рішення суду. Це абсурд. Є два рішення суду, повинен бути зроблений запис у трудову книгу, і не депутати повинні виводити Михайла Григоровича з кабінету міського голови. Я не розумію позиції ні міліції, ні прокуратури. Якщо не втрутяться правоохоронні органи і влада, ця ситуація буде у Збаражі і надалі. У мене складається враження що така ситуація вигідна деяким людям, тому що чим більше проблем у місті, тим більше на чомусь можна заробити.

Записала Ольга Захарова, Тернопільська липа

Переглядів: 3686 | Додав: emis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]