Вітаю Вас Гість!
Чт, 18.04.2024, 03:49
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30




План замку




Головна » 2009 » Листопад » 1 » Оксолінова мазь і масаж гірчицею - найдешевші у профілактиці грипу
Оксолінова мазь і масаж гірчицею - найдешевші у профілактиці грипу
13:42
        
        
  Медичні маски треба замінювати кожні дві години, бо в іншому випадку вони стають розсадниками бактерій. Економніше зробити чи купити марлеві пов’язки. Однак їх слід регулярно прасувати
Далеко не усі тернополяни під час епідемії мають можливість “відсидітися” вдома. Про те, як вберегтись від грипу, якщо доводиться багато пересуватися містом, розповідає лікар, доцент кафедри терапії і сімейної медицини факультету післядипломної освіти ТДМУ Людмила Зоря.
Маски потрібно прасувати
Маски потрібно регулярно прасувати, найкраще робити це кожні дві години.
- Не буде жодної користі, якщо носити одну і ту ж маску впродовж дня, - пояснює лікар. – До того ж не варто одягати маску, якщо, до прикладу, ви йдете безлюдною вулицею. Одягайте її тоді, коли є ризик контакту з хворими людьми – в громадському транспорті, в магазині, в аптеці, на зупинці, де поруч перебуває багато людей.
Якщо не вдалося придбати маску в аптеці, то варто пошити її з марлі. Але ефективною маска буде лише тоді, коли скласти марлю хоча б у п’ять прошарків.
З примітивних, але все ж дієвих порад лікар пропонує такі: дихати виключно носом, не ковтати повітря ротом. Слизові носа є нашими природними фільтрами, вкриті слизом і волосинками, вони затримують бактерії та віруси і не дозволяють їм безперешкодно потрапляти в організм, каже пані Зоря.
- Серед недорогих та ефективних лікарських засобів можна порекомендувати оксолінову мазь, якою потрібно змащувати слизову носа. Вона захищає слизові оболонки носа від контакту з вірусом, - розповідає жінка. – Або інші мазі, які є аналогічними за дією.
Масаж ніг із гірчицею
Важливо уникати переохолодження та намагатися одягатись адекватно до погоди й утримувати ноги в теплі впродовж дня. А ввечері медик рекомендує робити теплий масаж ніг. Найкраще з допомогою гірчиці. Для цього потрібно між двох пар шкарпеток засипати зерна гірчиці, одягнути їх і так ходити, аби промасажувати та зігріти ступні. Взагалі на наших ступнях є багато біологічно активних точок, масаж яких впливає на важливі рефлексогенні зони і підвищує опірність організму до зовнішніх факторів впливу, каже лікар. Наприклад, старий перевірений метод – розпарювання ніг, допомагає збільшити кровообіг і стимулює опірність організму саме завдяки подібному масажу.
- Навіть якщо ви нічого не знаєте про розташування біологічно активних точок на тілі людини, можете робити вдома такий найпростіший масаж, - каже лікар.
Рятуватися можна і випаровуваннями фітонцидів, яких багато є в цибулі та частику.
- Звісно, треба їсти ці овочі. Але також можете змайструвати буси з часникових зубчиків або дрібно порізати цибулю на блюдце і поставити його за робочий стіл, - розповідає пані Зоря. - Можливо, аромати цибулі та часнику видаються вам не актуальними в офісному житті, але хвороба його кращим точно не зробить.
Знезараження повітря в авто
Для тих, хто не користуєтесь громадським транспортом, а має власний, варто не перебувати в замкнутому просторі автомобіля з хворою людиною, яка кашляє, чхає, навіть коли це член вашої сім’ї, і звісно - користуватися маскою.
- Не забувайте про знезараження повітря в машині, адже це замкнутий простір, за чистотою в якому потрібно стежити, - продовжує пані Зоря.
Розчин хлорки на віруси не впливає, наголошує лікар, інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, тому краще зверніть увагу на тепле повітря, що подається кондиціонерами вашого автомобіля.
Салон автівки треба чистити і провітрювати. Це можна робити вдома, а можна і на спеціальних сервісах.
- Складно достеменно сказати, чи може жити та розмножуватися вірус АН1N1 в повітроносних системах і фільтрах кондиціонерів автівок, але це однозначно сприятливе середовище для розвитку бактерій і мікробів, саме тому їх обов’язково потрібно регулярно чистити, - пояснює лікар.
Звичайно, не варто проводити таку складну процедуру самотужки, для цього потрібно звернутися до фахівців.
Софія ДОЛЬНА.
Переглядів: 1827 | Додав: Maksim | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]