Вітаю Вас Гість!
Пт, 19.04.2024, 10:28
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930




План замку




Головна » 2011 » Червень » 25 » ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ЗБАРАЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ – ВІДБУЛАСЯ!
ЧЕТВЕРТА СЕСІЯ ЗБАРАЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ – ВІДБУЛАСЯ!
16:06

     24.06.2011 року о 15:00 відбулася четверта сесія Збаразької міської ради. Присутніми на сесії були: 21 депутат міської ради (ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Фронт Змін», ВО «Сила і Честь», «Сильна Україна»), депутати районної ради, голови фракцій «Свобода», «КУН», «Батьківщина», місцева преса та жителі міста. Традиційно сесія розпочалась з Державного Гімну України.

     Голова лічильної комісії Домбик В.С. ознайомив всіх присутніх зі складом лічильної комісії, до якої, окрім нього, входять депутати Русин А., Рудан А., Станіш В., Грабовський В. За такий склад комісії проголосували 20 депутатів, один – утримався. Депутати обрали головуючу президію – Пелих О. З. (голова), Наумович Ю.Я. (секретар). Голова сесійного засідання Пелих О. З. ознайомила присутніх з порядком денним.

     В зв’язку з запізненням начальника МКП «Збараж» Шафранюка М. Т. перший пункт порядку денного «Звіт комунальних служб по підготовці до святкування 800-річчя Збаража» розглядали пізніше. Депутати внесли певні зміни в порядок денний та проголосували за нього в цілому, розпочали свою сесійну роботу.

     До усіх присутніх звернувся депутат міської ради від фракції «КУН» Напованець П.М. Депутат стверджував, що дана сесія є нелегітивною, адже депутати міської ради не зверталися, з проханням щодо проведення даної сесії, до міського голови, який є чинним, і продовжує працювати далі. Вони не мали права скликати сесію без дозволу пана мера, і сесія не повинна відбуватися без його присутності. Також пан депутат закликав до мирної співпраці, та порозуміння між депутатами і міським головою.

      Згідно до порядку денного слово взяла головуюча сесії, секретар міської ради Пелих О.З. Вона ознайомила усіх присутніх з ситуацією яка панує у міській раді вже досить тривалий час, і тим самим відповіла депутату Напованцю П.М. на його твердження. Пройшло рівно пів року з дня винесення депутатами Рішення № 36 другої сесії Збаразької міської ради шостого скликання, про недовіру міському голові Бочарову М. Г. Це вже четверта сесія міської ради шостого скликання, при цьому міський голова стверджує, що була закрита лише друга сесія. Друга сесія мала три пленарних засідання. 18 лютого 2011 року міським головою була скликана третя сесія, яка розпочалась і одразу ж закінчилась Національним Гімном України. 4 березня 2011 року, знову ж була скликана сесія міським головою, проте жодного рішення не було прийнято. Так, як пан Бочаров М. Г. досі стверджує, що він є легітивним міським головою, то відповідно до ст. 46. ч.5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» «Сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок – не рідше ніж один раз на місяць», то він повинен був скликати сесію так як квартал уже закінчується, і на порядку денному стоять земельні питання. І тому, відповідно до ст. 46., ч. 6., п. 1 вищевказаного закону «У разі немотивованої відмови сільського, селищного, міського голови, голови районної у місті, районної, обласної ради або неможливості його скликати сесію ради сесія скликається: сільської, селищної, міської ради – секретарем сільської, селищної, міської ради; районної у місті, районної, обласної ради – відповідно заступником голови районної у місті, районної ради чи першим заступником, заступником голови обласної ради. У цих випадках сесія скликається: 1) якщо сесія не скликається сільським, селищним, міським головою (головою районної у місті, районної, обласної ради) у строки, передбачені цим Законом», секретар міської ради на вимогу депутатів скликала дану сесію.

     На Рішенні № 36 закінчилась і робота міської ради, адже всі наступні рішення – прийняті, проте не дійсні, тому, що жодне рішення не затверджене печаткою міської ради. Пелих О. З. вкотре вказала, що її робота блокується, депутати не мають доступу до документів, з останньої наради з підприємцями Бочаров М. Г. попросив її, як секретаря міської ради, більше не з’являтись, а то він змушений буде звернутися до правоохоронних органів.

     Пані Оксана зачитала звернення від депутатів по справі 12/824 до Львівського апеляційного адміністративного суду із проханням пришвидшити розгляд справи апеляційної скарги, тому що ця справа впливає на інтереси жителів міста, місто не працює, і місто має належним чином підготуватися до святкування свого 800-річчя. 28.12. 2010 року Збаразьким районним судом була винесена ухвала за позовом Бочарова М. Г. до міської ради, про визнання рішення № 36 другої сесії не чинним. Ухвалою було задоволено інтереси позивача, і рішення № 36 другої сесії припинило свою дію. Дана ухвала була скасована Львівським апеляційним судом, тобто рішення № 36 є чинним і досі. Проте, Бочаров М. Г. подав на апеляцію, і ще не отримавши остаточного рішення суду, намагається виконувати свою роботу, і станом на 24.06.2011р. не підписаний бюджет, який був прийнятий депутатами ще 31.01.2011р. Не затверджуються печаткою рішення, що стосуються земельних питань, що порушує Конституційне право громадян на землю. На належному рівні не проходить підготовка до святкування 800-річчя. Відповідно до цього звернення було винесено рішення, яке підтримали 20 депутатів, один депутат був проти.

     Депутати вирішили також звернутися і до вищих юридичних установ, а саме до Головного управління юстиції в Тернопільській області, щоб отримати роз’яснення про перебування Бочарова М. Г. на посаді міського голови. Звернення зачитав депутат міської ради від партії «Сильна Україна» Андрій Рудан. За пропозицією депутатів було прийнято, також надіслати звернення і в Генеральну прокуратуру, так як прокурор району вказує на те, що Бочаров М.Г. є чинним міським головою. За проект рішення проголосувало 20 депутатів, один депутати – проти.

     На черговому засіданні сесії депутати прийняли рішення № 42, затвердили персональний склад виконавчого комітету, проте міський голова скликає свій виконавчий комітет, в склад якого входять депутати шостого скликання, що є порушенням ст. 31 Закону України «Про місцеві Ради народних депутатів та місцеве і регіональне самоврядування» «До складу виконавчого комітету не можуть входити депутати відповідної Ради». Бочарова М. Г. обурило, що депутати винесли йому недовіру, і обрали у виконавчий комітет, тому депутати вирішили внести зміни у склад виконавчого комітету, а саме: замінити кандидатуру М. Г. Бочарова і ввести в члени виконкому Дячука Є. Я. Дане рішення вступить в дію після остаточного рішення суду, щодо перебування Бочарова М. Г. на посаді міського голови. За проект рішення проголосували усі зареєстровані депутати.

   Одним із пунктів порядку денного було присвоєння звання «Почесний Громадянин міста Збаража» І.Я. Франку (посметрно). Депутат від ВО «Свобода» Напованець Р. П. зачитав проект рішення, який підтримали усі депутати. За пропозицією депутата від фракції «КУН» Напованця П.М., депутати вирішили присвоїти таке ж звання, на честь 100 річчя від дня народження, Дмитру Клячківському, який є першим командиром УПА, уродженцем Збаража.

    11 лютого 2010 року був офіційно оприлюднений та набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», відповідно до якого депутати, за ініціативою депутата від ВО «Свобода» Юрія Наумовича, одноголосно проголосували за рішення «Про впорядкування продажу пива, слабоалкогольних напоїв та алкогольних напоїв у роздрібній торговельній мережі міста». Рішення вступить в дію з 15 липня 2011 року. Земельні питання, у порядку денному, висвітлив голова земельної комісії, депутат від ВО «Свобода» Андрій Русин. За передачу у власність присадибних ділянок громадянам міста проголосували усі депутати, так як комісія працювала, відбулися всі необхідні перевірки.

     Депутат від ВО «Батьківщина» Домбик В.С. звернувся до депутатів з проханням підтримати заяву, щодо переслідування опозиціонерів, а саме голову їх фракції ВО «Батьківщина» Тимошенко Ю. В. В підтримку проголосували 20 депутатів, один утримався. Також було оголошено звернення Андрія Рудана до правоохоронних органів по виконкому. 17. 06. 2011р. та 21.06.2011р. відбулися нелегітивні засідання виконкому п’ятої сесії п’ятого скликання. Депутатів шостого скликання, пан мер, за допомогою правоохоронних органів, із цих «засідань» намагався вигнати, порушивши при цьому ст. 351 Кримінального Кодексу України «Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради» «Невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України, депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації – караються штрафом від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років». За звернення проголосували 20 депутатів, один утримався.

    На закінчення сесії прийшли депутат Ломага І. М. та начальник МКП «Збараж» Шафранюк М. Т. Пан Шафранюк доповів про підготовку комунальних служб до святкування 800-річчя Збаража. Проектна документація пройшла експертизу, відбуваються ремонтні роботи водогонів по вул. Л. Українки та вул. В. Чорновола, перекриті дахи в районі Цукрового заводу, очесні споруди проходять експертизу. На основі звітності, та перевірки комісій, депутати прийняли рішення, щоб МКП «Добробут» з’єднати з МКП «Збараж», тобто утворити єдине міське комунальне підприємство, задля збереження коштів і для покращення подальшої роботи у місті. За проект рішення проголосували 19 депутатів, 3 – утримались.

    За закриття четвертої сесії Збаразької міської ради шостого скликання проголосували 22 депутати, і традиційно вона закінчилась Національним Гімном України.  

Хворостяна Мар’яна

Переглядів: 2067 | Додав: XaMKa | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 Jesslyn  
That's really tnhiking out of the box. Thanks!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]