Вітаю Вас Гість!
Пт, 29.03.2024, 15:22
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930




План замку




Головна » 2011 » Листопад » 23 » Чи можлива співпраця із головою міської ради?
Чи можлива співпраця із головою міської ради?
13:40

В газеті «Народне слово» від 18 листопада надруковано статтю «Міський голова Збаража - легітимний» з коментарями М.Бочарова.

Великі сумніви у депутатів міської ради викликає заява Бочарова М.Г. до «конструктивної співпраці» Причина в цьому - у нас з ним зовсім протилежна уява про співпрацю. В нашому розумінні -  це попередній розгляд всіх питань, які виносяться на сесію міської ради у постійних депутатських комісіях, погодження спільного із депутатським корпусом рішення по цих питаннях і після цього затвердження їх на сесії. В розумінні Бочарова М.Г. – я голова, і як я сказав,  так повинно бути, а справа депутатів покірно піднімати вгору руку, і не дай бог щось заперечити.

Після багатьох розмов з головою і спробами направити роботу міської ради в правове русло, ми зрозуміли – це марна праця. Крім погроз і залякування в свою адресу ми нічого не добилися. 

А почало «лихоманити» міську раду вже на перших сесіях, коли новообрані депутати міської ради відмовились голосувати  за відведення майна та земель родині Бочарових і інші незаконні рішення. Тому у грудні 2010 року йому абсолютною більшістю було висловлено недовіру і достроково припинено його повноваження.  Всупереч  законодавству, будучи позбавленим повноважень, Бочаров М.Г. продовжував перебувати на роботі, отримувати зарплату, підписувати фінансові документи, відчужувати майно громади, підвищувати тарифи на житлово – комунальні послуги, збирати нелегітимний виконком, з допомогою якого незаконно надавав право приватизовувати комунальну власність. Хоча  відчуження майна громади та приватизація може відбуватися лише за рішенням сесії міської ради.

Одночасно із депутатими велася «роз’яснювальна» робота, їх поодинці викликали в кабінети райдержадміністрації, в податкову,  нагадуючи про їх бізнес, місце роботи і даючи зрозуміти, що можна цього всього позбутися. Дехто з них злякався, без зрадників не обходилось ніколи. Та незважаючи на шалений тиск і залякування  депутатський корпус все таки працював і продовжує працювати для своїх виборців. Так у січні 2011 року було прийнято бюджет, але Бочаров М.Г. не завірив печаткою рішення про прийняття бюджету, ще й наказав працівникам міської ради не надавати відповідних кошторисів у фінансові установи міста. Таким чином, напередодні святкування ювілею, місто залишилось без бюджету і понесло великі фінансові втрати.  Працівники міських комунальних установ, дитячих садочків та працівники міської ради не отримували зарплати, а останні, ще й у холодні весняні та осінні дні сиділи без тепла та світла.                   

Незважаючи на блокування прийнятого депутатами бюджету, фінансування проводилось лише по захищеним статтям, що давало змогу виплачувати зарплату та фінансувати садочки.

Для забезпечення виконання рішень міської ради, а їх впродовж року прийнято 128, і враховуючи багаточисельні звернення громадян про одержання необхідних документів, депутатами було прийнято рішення про виготовлення печатки міської ради. В скорому часі бюджет  із печаткою лежав на столі у начальника казначейства. Вирішення питання по бюджету є дуже простим: слід лише фінансово – господарському відділу міської ради подати у казначейство кошториси за відповідною формою, що теж було заблоковано апаратом міської ради. Депутати прийшли до висновку, що Бочарову М.Г. вигідно вважати  бюджет не прийнятим, так як це дає змогу безконтрольно розпоряджатися наявними коштами. 

Регламент міської ради теж був прийнятий на другій сесії, так як це і передбачено законом. Тому на черговій  сесії можливо лише внесення змін до діючого регламенту і прийнятого бюджету.

Чи міг Бочаров М.Г. весь час так поводитись, якби йому не допомагали голови райради та держадміністрації, забезпечивши «політичний дах». Чи можливі порушення законодавства, якби прокуратура не допомагала і не прикривала його дії?  Чому не бачать порушень правоохоронні органи? І дійсно, хто ж за все це відповідатиме?

У своїх коментарях Бочаров М.Г. вказує, що непорозуміння із депутатами пов’язані «із відстоюванням ними партійних інтересів». Якщо він мав на увазі партію, від якої балотувався, то він ці інтереси відстоює «достойно».

Що ж далі? Якщо Бочаров М.Г. заради інтересів громади сховає свої амбіції, припинить розбазарювання майна громади, буде керуватись нормами діючого законодавства, рахуватись із думкою депутатського корпусу, ми готові до конструктивної співпраці. Якщо ж ні – ми і далі будемо боротись за його відставку.

А щодо перевиборів міської ради, то це взагалі нонсенс. Згадався один вислів старих часів, відносно мови. Він звучав так: якщо німець приїхав у Францію і каже, що він не розуміє мови – йому вказують – вчи французьку. Це ж саме французові у Німеччині. Але якщо росіянин приїхав в Україну і каже: -  я не розумію мови – українцям кажуть вчіть російську мову, бо вас не розуміють. Тому , напевно, краще  провести перевибори голови міста, який вимагає від депутатів вивчити його «мову», ніж перевибори депутатів, які на своїй батьківщині хочуть говорити мовою українських законів.

А ми і надалі готові відстоювати позиції громади міста. Зі своєї сторони приймемо всі законні міри для відновлення законності та порядку у роботі міської ради і надіємось на розуміння та підтримку  наших виборців.

 

Голова фракції «Батьківщина»

в міські раді

Валерій Домбик

Переглядів: 1659 | Додав: XaMKa | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]