Вітаю Вас Гість!
Вт, 19.03.2024, 05:17
Укр    Русс                           Головна | Реєстрація | Вхід
 

 

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Погода

Погода в Україні

Дошка оголошень




Мапа міста



  
 

Наша кнопка







<A href="//zbarazh.ucoz.com">
<IMG src="//zbarazh.ucoz.com/
knopka.gif"
width="88" height="31" border="0"
 alt="Збараж -сайт міста"></a>



 
 
 
 

Реклама

Тут може бути Ваша реклама


Випадкове фото

Форма входу

Логін:
Пароль:
запам"ятати

Візитка

Основні дані
КраїнаУкраїна
РегіонТернопільська область
Район/міськрада  Збаразький район
Код КОАТУУ 6122410100
Засноване 
1211
Статус міста з 1939 року
Населення  
13 053
Площа 7 км²
Густота населення
 1880.84 осіб/км²
Поштові індекси 47300—47304
Телефонний код   
+380-3550
Координати    49°40′ пн. ш.; 25°46′ сх. д.
Водойма     Гнізна

   
Відстань
Найближча залізнична станціяЗбараж
    
До обл./респ. центру
 - залізницею  24 км
 - автошляхами  22 км

       
Міська влада
Адреса     47302, Тернопільська обл., м. Збараж, вул. Б. Хмельницького,

Календар

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930




План замку




Головна » 2010 » Червень » 11 » Розправляйте крила, соколята!
Розправляйте крила, соколята!
10:49
    Церемонія вручення атестатів про закінчення повної середньої освіти для випускників збаразький трьох шкіл відбулася хоча за традиційним сценарієм, проте була неповторною своєю красою.
 
   Kолона з випускників, вбраних у вишукані костюми та елегантні вечірні сукні останнього писку моди, крокувала від першої міської школи навколо центру міста і до Замкової гори під захопленими поглядами збаражан. Попереду вигравали бадьорий марш музиканти духового оркестру під керівництвом Тараса Нємого. За ними ледь встигали, наче ангелики-охоронці, чарівні малюки – учні молодших класів – дівчатка у біленьких пишних платтячках, симпатичних капелюшках, а хлопчаки – у джентельменських костюмчиках. Директори шкіл, керівництво відділу освіти, вчителі, батьки також ішли разом з іменинниками.
Церемонія розпочалася з внесення прапора України та Гімну Української держави. Схвильованих випускників привітали веселі «бджілки» – вихованці дитсадка №2. Свої вітання юним засилав міський голова Михайло Бочаров, бажаючи їм не лише вдало, до душі обрати навчальні заклади, професійні шляхи, а й стати гідними продовжувачами свого роду, завжди і скрізь пам’ятати, що є представниками громади славного історичного Збаража. Заступник голови районної ради Мирон Дикий закликав юнаків та дівчат не схибити, не злукавити на обраному шляху, берегти рідну українську мову, пісню, бути готовими до виконання громадян-ського обов’язку та настирливо добиватися своєї мети, завжди йти дорогами правди та істини.
Від імені адміністрацій шкіл міста виступила директор ЗОШ №1 Людмила Бернадин. Вона висловила впевненість у тому, що у нелегкий теперішній період збаразькі випускники пройдуть свій шлях, даний Богом і долею, гідно, і побажала їм при цьому витримки і твердого характеру. Для ровесників співали випускниці Анна Грищук, Іванна Хлєбова, Віка Нікуліна, Мар’яна Тарасюк, дякувала вчителям за науку Наталія Шпилик. Звучали щирі схвильовані слова вітань і від начальника відділу освіти райдержадміністрації Тетяни Панасюк. Були і вітання, благословення батьків.
Найурочистішою частиною свята стало вручення атестатів, медалей та грамот. Першими піднімались на імпровізовану сцену золоті медалісти. Очолив цей список переможець багатьох олімпіад Святослав Осадчий із ЗОШ № 1. Загалом директори шкіл та представники місцевої влади вручили 28 медалей – 18 золотих та 10 срібних.
На завершення свята випускники закружляли у вальсі, не поступаючись граційністю і красою учасникам віденського балу. А з боку за усім цим дійством спостерігали рідні та друзі вмить подорослішалих дітей.
Своїми враженнями поділився батько випускника ЗОШ № 1 Анатолій Заморока:
– Сьогодні, мабуть, батьки більше хвилюються, ніж випус-кники, для яких уже закінчився безтурботний період дитинства. А продовжити свято плануємо не в ресторані, а з друзями на природі. Уже і так довелося трохи витратитися на випуск – десь 2,5 тисячі гривень. Тож на ресторані зекономимо. 
Ніна Павлівна Гладиш, бабуся випускника ЗОШ № 2, золотого медаліста Юрія Івасика з гордістю відзначає:
– Я рада, що у заслугах внука є і моя частинка праці як колишнього вчителя. Хочеться, щоб у нього склалася гарна доля, щоб залишався таким же добрим і чуйним, яким він є зараз. А загалом, випускний – це для мене завжди свято, адже в душі залишаюся вчителькою, також згадую своє шкільне життя, випуск, з дня якого уже пролетіло 50 літ.
А Богдан Семеляк, випускник 11-А ЗОШ № 2 каже: 
– З одного боку, сьогодні шкодую за товаришами, адже у нас був дуже дружний клас, хороший класний керівник: Ніна Григорівна Марцинишин – строга, пунктуальна, справедлива. Вона багатьом допомагала у шкільному житті. 
Ніна Григорівна ж, досвідчений педагог, дуже захоплена своїм класом, який доводиться відпускати:
– Ніколи не звикну до розлук. Мені поталанило з вихованцями, мабуть, як нікому. Вони отримали звання зразкового. Із 26 учнів класу 11 мають медалі, причому 9-золотих. І кожен медаліст справжній, не «надутий». Буває, що так підберуться діти. А які вони артистичні, спортивні, активні. 
Учениця цього класу, голова районного учнівського парла-менту золота медалістка Мар’яна Чепіль переповнена емоціями:
– Сьогодні відчуття радісно-стривожені, дуже важко їх передати. Хочеться, щоб у школі нас пам’ятали, адже ми її любили, вкладали у неї всю душу. Так як і вчителі у нас.
Ірина СИСКО
Стаття взята з газети "Народне слово"
Переглядів: 2403 | Додав: emis | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]